skip to Main Content
+40 (0) 754 308 781 office[at]seo.org.ro Logare Utilizatori
Servicii de optimizare SEO și promovare pentru motoarele de căutare.
Audit SEO, Cu Google Chrome
Link-uri Utile Articole Optimizare

Audit SEO, cu Google Chrome. Browserul Google Chrome, este unul dintre cele mai bune browsere disponibile. Acest browser are multe funcții ascunse care pot fi foarte utile. Mai ales instrumentele pentru dezvoltatori care au caracteristici precum vizualizarea destul de bună a fișierelor CSS și JS.

Cu Google Chrome, puteți efectua un audit SEO complet al site-ului Dvs., folosind instrumentele pentru dezvoltatori, cu integrarea Lighthouse.

Lighthouse este un software open source pentru testarea automată a paginilor Web, pentru îmbunătățirea performanței și aplicațiilor. În acest articol, vă vom explica cum să creați un audit complet al website-ului Dvs.,folosind funcția Chrome Lighthouse.

Audit SEO, cu Google Chrome, noțiuni introductive

Deschideți pagina web pentru care doriți un audit SEO. În partea dreaptă veți vedea trei puncte, cu titlul „Personalizați și controlați Google Chrome”. Accesați meniul respectiv, mergeți pe „Mai multe Instrumente”, apoi pe „Instrumente pentru dezvoltatori”. Dacă folosiți Google Chrome, pe un computer cu Windows, este suficient să apăsați tasta „F12” și se va deschide instrumentul de testare.

Audits

Audits – imagine în care puteți vedea opțiunile pentru Audit SEO, cu Google Chrome

Veți găsi un meniu cu mai multe opțiuni – elements, Console, Sources, etc. Dacă opțiunea „Audits”, nu se vede, va trebui să accesați ultima opțiune care are o iconiță de genul „>>”. Din partea stângă-sus, accesați iconița „+”, pentru efectuarea unui nou audit SEO.

Selectați categoriile dorite și faceți clic pe butonul „Executare audit”, sau „Run Audits”. Eu bifez toate categoriile pentru efectuarea unui audit complet. Aplicația va testa website-ul Dvs. și veți primi rezultate pentru website-ul sau pagina Dvs., web.

Rezultate Audit SEO, cu Google Chrome

Auditul poate dura câteva minute, în funcție de site-ul web. Puteți vizualiza rezultatele în interiorul instrumentelor pentru dezvoltatori, cum ar fi mai jos, cu tabela de scor pentru fiecare secțiune selectată. Puteți vizualiza rezultatele pe ecran sau puteți descărca raportul pentru o verificare ulterioară.

Audit SEO

Audit SEO – Rezultat seo.org.ro, în data de 30.07, ora 14.30

Performanţă

Secțiunea de performanță arată timpul necesar încărcării site-ului vizualizabil interactiv, împreună cu multe alte valori utile, cum ar fi prima date despre procesor, etc. În afară de valori, există alte subsecțiuni disponibile în secțiunea „Performanță”. Secțiunea Oportunități va arăta opțiunile posibile pentru îmbunătățirea vitezei de încărcare a paginilor web. De exemplu, puteți obține informații despre CSS, coduri neutilizate, pe care le puteți elimina pentru a îmbunătăți încărcarea în browser.

Secțiunea „Diagnostic” va arăta solicitările care sunt emise cu prioritate maximă, denumite cereri de lanțuri critice. Puteți reduce timpul de încărcare a solicitărilor de lanțuri critice pentru a îmbunătăți viteza de încărcare a paginii.

Cu acest instrument puteți cere persoanei care a dezvoltat website-ul, să rezolve erorile în cel mai scurt timp. Este foarte important să respectăm cerințele Google. Grav este că foarte multe companii de top, din România, nu respectă aceste cerințe nici măcar pentru website-ul lor.

SEO

Consultant SEO, Tănase Dorel - specializat în servicii SEO și Web Design. Activ în domeniul SEO și Web Design, din anul 2004. Articolele publicate pe website-ul nostru sunt scrise pentru orice nivel SEO. Ele se concentrează pe strategii pe care oricine le poate aplica și care nu vor aduce nici o interdicție din partea motoarelor de căutare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You're currently offline