Sari la conținut

Staging website, ce este și ce beneficii poate aduce?

Așadar, pe acest blog învățăm elementele de bază pentru lansarea unui website și găzduirea acestuia. Cu toate acestea, rularea unui website nu înseamnă doar configurarea acestuia și adăugarea în continuare a conținutului. Trebuie să cunoaștem și noțiuni precum staging website?

Termenul vine din engleză, și înseamnă în limbaj tehnic clona unui website. Pentru a acoperi acest subiect în complexitatea sa, vom folosi în acest articol și termenii de „intermediar” și „de organizare” referindu-ne la același concept.

Există momente în care ați dori să faceți câteva modificări website-ului și să adăugați îmbunătățiri mai noi.

Dar, ați fi dispus să le faceți imediat și să le publicați? Absolut nu! Ar trebui să utilizați un concept numit „staging” înainte de a putea intra în direct cu website-ul dvs. și cu modificările din acesta. Deci, ce este acest concept și cum ați aduce modificări fără a prejudicia experiența utilizatorilor?

Ce este un staging website?

Configurarea website-ului dvs. WordPress și gestionarea acestuia pot să nu fie un simplu proces unic. Este, de fapt, un proces nesfârșit. Pe măsură ce continuați să aflați mai multe despre construirea și personalizarea website-ului, ați dori să faceți îmbunătățiri.

Cu toate acestea, nu suntem siguri cum vor intra în vigoare aceste modificări. Deci, cu siguranță nu ați dori să faceți modificările imediat pe website-ul live și să afectați funcționalitatea acestuia. Dacă faceți asta în timp real puteți să creați o neplăcere pentru utilizatori.

Asta înseamnă că ați avea nevoie de un mediu exclusiv pentru testarea modificărilor pe care urmează să le faceți pe website. Cel mai bun mod de a face acest lucru este prin crearea unui staging website. Poate fi denumită o copie clonată a website-ului dvs.

Website-ul de organizare este, de asemenea, denumit și website de dezvoltare sau website de testare. Este un „poligon” pentru modificările pe care le urmăriți pentru îmbunătățirile ulterioare. Este o versiune intermediară pentru varianta finală.

Care este nevoia unui staging website?

Un loc de joacă în online ar trebui să fie și locul dvs. de joacă. Aici veți face modificări pe website-ul dvs. și veți aplica mai multe teme și plugin-uri pentru a verifica funcționalitatea.

Întrucât website-ul nu este live și numai dvs. puteți verifica modificările, dacă există vreun impediment în funcționarea acestuia, vizitatorii sau oportunitățile dvs. nu sunt deloc afectate.

Un website intermediar poate fi creat într-o varietate de opțiuni diferite. În mod ideal, câteva servicii de găzduire web oferă o opțiune de lansare a unui website de intermediere ca parte a serviciului lor.

Deci, dacă serviciile dvs. de găzduire au opțiunile activate, funcționează ca una dintre cele mai bune experimente pe care le puteți obține.

Puteți utiliza această zonă de testare pentru a experimenta website-ul dvs. fără a afecta funcționalitatea live.

Cu toate acestea, este important să vă asigurați că website-ul de organizare nu este accesibil vizitatorilor dvs. De asemenea, va trebui să vă asigurați că Google sau alte motoare de căutare îl accesează ca pe un website real.

Cum se creează un staging website?

Acum, utilizând toate posibilitățile WordPress ca sistem de gestionare a conținutului, ne vom concentra asupra modului de a crea un website de organizare pe WordPress.

Există două moduri diferite în care puteți configura un website de intermediere pentru website-ul dvs. principal pe WordPress. Unul dintre ele este crearea unui mediu de găzduire local pe computer.

Serviciul va fi în întregime echivalent în toate privințele cu crearea unui website live. Singura diferență ar fi faptul că website-ul ar fi complet local în aspectul său și nu va fi vizibil pe internet.

O altă metodă ar implica funcționalitatea implicită din cadrul serviciului de găzduire web pentru crearea unui website de intermediere.

Creați un website intermediar local pe computer

Dacă doriți să creați o versiune localizată a website-ului dvs. pe computer, este posibil să găsiți mai multe opțiuni. Există plugin-uri care vă ajută să configurați cu ușurință un website de intermediere.

Există instrumente precum XAAMP care vă ajută să vă convertiți computerul într-un mediu simplu de găzduire. Există și alte instrumente, cum ar fi cele utilizate pentru a crea servere virtuale pe computer.

Cu toate acestea, opțiunile menționate suferă de o problemă inerentă în care poate fi puțin dificil să transferați direct modificările pe care le-ați făcut pe website-ul intermediar.

Puteți folosi câteva plugin-uri dedicate pentru a crea un staging website. Funcționalitatea exactă depinde de plugin-ul pe care îl alegeți, cu toate acestea, sarcina va fi simplificată într-o măsură mai mare.

Dacă sunteți un începător, este recomandabil să mergeți cu plugin-urile, mai degrabă decât să o faceți manual. Puteți găsi mai multe plugin-uri care sunt utile acestor sarcini și sunt create special pentru scopuri specifice.
WP Staging este unul dintre plugin-urile excelente care vă oferă o funcționalitate simplă, combinată cu ușurința de utilizare. Ceea ce îl face o opțiune excelentă este că creează o clonă a website-ului dvs. și o salvează în instalarea principală.

Cea mai bună parte a plugin-ului este că nu necesită cunoștințe tehnice mai mari cum să îl utilizați eficient, făcându-l astfel una dintre cele mai bune opțiuni pentru începători.

Creați un website intermediar în cadrul serviciului de găzduire

O altă opțiune este de a utiliza funcționalitatea de organizare oferită în cadrul serviciului de găzduire. De fapt, este cea mai bună și mai ușoară metodă de a crea website-ul clonă.

Deoarece ați configurat deja un website folosind serviciul de găzduire, sunteți deja conștient de fluxul de lucru pe care îl urmează acesta.

Cu toate acestea, dezavantajul acestei opțiuni este că multe servicii de găzduire web nu oferă un asemenea serviciu ca parte a ofertei lor. Dacă serviciul dvs. de găzduire web vă oferă funcționalitatea, nu ezitați să o folosiți. Aceasta va fi cea mai bună opțiune pentru organizarea unui website cu funcționalități excelente.

Mai mult, un website clonă integrat în cadrul serviciului dvs. de găzduire web vă va facilita transferul modificărilor pe care le-ați făcut pe website-ul principal. Iar cea mai principală facilitate este că veți pute migra modificările cu un singur click.

Care sunt avantajele unui staging website?

Ei bine, s-ar putea să vă întrebați de ce ar trebui să utilizați un website intermediar? Există mai multe cazuri de utilizare în care s-ar putea să fie extrem de util și practic. Câteva dintre avantaje pot fi rezumate mai jos:

  • website-ul intermediar vă permite să creați un website nou și să-l testați înainte de a-l face live. Puteți păstra proiectul privat până când acesta este de fapt gata complet;
  • chiar și atunci când nu lansați un website nou imediat, lansarea unui website de organizare poate fi utilă pentru a afla mai multe despre WordPress și funcționalitatea acestuia. De asemenea, îl puteți utiliza pentru a explora plugin-uri sau teme noi. Este ocazia perfectă pentru a testa funcționalitatea acestora;
  • vă ajută să preluați remedierea erorilor pe website-ul dvs. live, dacă există. Puteți efectua modificările necesare în website-ul de intermediar și apoi să le migrați pe website-ul live când remedierea este gata;
  • în esență, toți cei care rulează un website au nevoie de acces la un website de intermediere. În cazul în care executați o mulțime de operațiuni și website-uri, website-urile de organizare sunt unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să aveți grijă.

Există cazuri în care câteva actualizări pot introduce erori pe website-ul dvs. sau le pot face inutilizabile. În astfel de cazuri, utilizarea unui website intermediar pentru actualizarea website-ului dvs. și aplicarea remediilor, apoi migrarea acestuia către website-ul live este o opțiune mai bună decât aplicarea actualizărilor direct pe website-ul principal.

Gândurile finale

Un staging website ar trebui să fie una dintre cele mai bune opțiuni pentru a testa modificările înainte de a le putea implementa direct. Deși există mai multe opțiuni pentru găzduirea unui website intermediar, vă recomandăm să optați pentru unul oferit de serviciul dvs. de găzduire web ca opțiune principală.

Chiar și atunci când serviciul este disponibil pe bază de abonament, vă puteți gândi să mergeți cu el. Totul, datorită funcționalității suplimentare și ușurinței de utilizare pe care vi le oferă.

Pe final, dacă nu vedeți utilitatea aceste opțiuni, gândiți-vă la penalizările Google. Din punct de vedere al SEO poate fi cea mai mare pierdere.

Nu pierdeți doar poziții în rezultatele căutărilor, dar pierdeți clienți pentru afacere.

Înapoi sus
Căutare